Juusto ruoassa ja leivonnassa

Juustotangot

Kotonatehdyt juustotangot ovat todella hyvä lisuke keiton seuraksi. Kaksi desilitraa raastettua Pommern-juustoa riittää noin 30 juustotankoon. Ripottele päälle kuminaa tai unikonsiemeniä.

Juustopiirakka

Piirakoita on kiitollista valmistaa. Säilytä pakkasessa ja ota sulamaan juhlapäivänä, lämmitä niitä n. 10 min uunissa 150°. Kokeile sekoittaa yhtä paljon Prostens-, Pommern- ja Korsholm-juustoja piirakkaan ja lisää homejuustoa tuomaan lisää potkua.

Juustovoileipä

Mikään ei lyö vertoja uunituoreelle leivälle juustoviipaleen kera sekä lasilliselle kylmää maitoa. Valitse juustoistamme mieltymyksesi mukaan!

Sulatettu juusto

Jos grillaat voileivän tai teet perunagratiinin on Korsholm-juusto oikea valinta.

Salaatti

Älä anna mielikuvituksen asettaa rajoja sille, mitä voit laittaa salaattiin. Jos haluat juuston, joka tasapainottaa monia eri makuja, on Pommern pehmeällä miedolla maullaan hyvä vaihtoehto. Se on kaiken lisäksi helppo kuutioida.

Fondue tai rakletti

"Valitse juusto, josta pidät sulatetussa muodossa” sanotaan, kun halutaan löytää vaihtoehto fondueseen tai raklettiin. Juustojen tulisi kuitenkin olla hyvin kypsytettyjä ja rasvapitoisuudeltaan mielellään vähintään 31 % tai enemmän. Kokeile siis Prostens- ja Korsholm-juustojamme!

Ahvenanmaalainen saaristomeijeri Ålandsmejeriet valmistaa juustoa, saaristolaisvoita ja luonnonjogurttia suomalaisille ja ruotsalaisille kuluttajille. Ålandsmejerietin tuotteiden valmistuksessa käytetään vain ahvenanmaalaista maitoa ja mahdollisimman vähän tai ei lainkaan lisäaineita. Meijerissä käsitellään noin 15 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Vuonna 1921 perustetun osuuskunnan omistaa 43 ahvenanmaalaista maidontuottajaa. Osuuskunta myy Ahvenanmaalla myös tuoremaitotuotteita ja jäätelöä sekä omistaa leipomo Ålandsbagarnin.

Ålands Centralandelslag, ÅCA, Drittel-Mattesgränd 7, AX 22 150 JOMALA, ÅLAND
Puh: +358 (0) 18-32 800, S-posti: info@aca.ax., ruotsinkieliset sivut: www.aca.ax