Maku ja säilytys

Ota juustot esille tuntia tai kahta ennen nauttimista. Huoneenlämpöisinä maut tulevat esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Älä koskaan syö jääkaappikylmää juustoa!

Säilytä juusto astiassa, jossa on tiivis kansi. Muovipussi on ok, mutta se ei saa olla kostea, koska se lisää homeen riskiä.

Älä huolestu juustossa olevista valkoisista pilkuista, ne ovat vain säilytyksen aikana pinnalle noussutta kalsiumia.

 
 

Ahvenanmaalainen saaristomeijeri Ålandsmejeriet valmistaa juustoa, saaristolaisvoita ja luonnonjogurttia suomalaisille ja ruotsalaisille kuluttajille. Ålandsmejerietin tuotteiden valmistuksessa käytetään vain ahvenanmaalaista maitoa ja mahdollisimman vähän tai ei lainkaan lisäaineita. Meijerissä käsitellään noin 15 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Vuonna 1921 perustetun osuuskunnan omistaa 43 ahvenanmaalaista maidontuottajaa. Osuuskunta myy Ahvenanmaalla myös tuoremaitotuotteita ja jäätelöä sekä omistaa leipomo Ålandsbagarnin.

Ålands Centralandelslag, ÅCA, Drittel-Mattesgränd 7, AX 22 150 JOMALA, ÅLAND
Puh: +358 (0) 18-32 800, S-posti: info@aca.ax., ruotsinkieliset sivut: www.aca.ax