Lehmästä meijeriin ja meijeristä sinulle. Meillä on selvä tavoite: laatu!

Juuston tuhatvuotinen historia on ollut sydämenasianamme jo vuodesta 1921. Siitä lähtien maitotilamme – jotka myös omistavat meijerin – ovat tähdänneet korkeimpaan laatuun kaikessa, mitä tuotamme ja kaikessa, mitä sinä maistat!

Jo 1500-luvun hovi Tukholmassa ymmärsi “Ålandsostenin”, ahvenanmaalaisen juuston, ainutlaatuisuuden. Juustoa saivat viedä hoviin vain Västerbottenin ja Ahvenanmaan maakunnat. Suomalaista juustoa verrattiin jopa hollantilaiseen ja italialaiseen juustoon, sen ajan parhaimmistoon.

Tosiasia on, että laadusta ei saaristomeijerissä tingitä. Useimmat juustoistamme luokitellaan edelleen maamme parhaimpiin – olemme erittäin ylpeitä juustojemme saamista kunnianosoituksista.

Noudatamme valmistuksessa keskiajan juustomestarien periaatteita. Aivan kuten ennenkin, käytämme ahvenanmaalaisten lehmien maitoa ja hyödynnämme ahvenanmaalaisten juustomestareiden taitoja. Tuloksena on käsityömäinen valmistus ja erinomaiset juustot.

Hyvä ympäristö tuottaa hyviä juustoja!

Juustonvalmistuksessa syntyvä biohajoava jäte muutetaan omassa biokaasulaitoksessamme lämmöksi ja höyryksi, joka hyödynnetään tuotannossamme.

Meijerituotannon ylijäämätuotteet korvaavat aikaisemmin käytettyä öljyä 250 000 litran edestä vuodessa. Samalla vähennämme jätehuollon kuljetuksia vuosittain 70 000 kilometrillä. Biokaasulaitoksen käyttöönotto on vähentänyt hiilidioksidipäästöjämme 87 prosentilla!

Olemme koko ajan etunenässä tekemässä määrätietoisia ympäristötekoja, jotka vievät meitä eteenpäin ja takaavat tuotantomme ja juustojemme laadun.

Lyhyet matkat lehmien ja meijerin välillä ovat hyväksi sekä ympäristölle että maidolle.

Suomalaisten ruokakauppojen kylmätiskeiltä löydät Ålandsmejerietin muitakin juustoja, kuten Bomarsund, Kungsgård, Kastelholm, Prostens Magra ja Ålands Special. Kaikille tulee alkuvuodesta uusi ulkoasu.

Meijerin Saaristovoi on suosittu tuote suomalaisten ruokakoreissa.

Maustamaton jogurtti on täyteläinen tuttu, jonka seuraksi tuleekin pian tyrni-vaniljajogurtti.

Kuvassa Anni Johansson soutamassa maitotonkkia kotoaan Vårdössä Ahvenanmaan saaristossa 1950-luvun alussa.