Omenan luonne:

- Santana on kehitetty Wageningenissä Hollannissa

- Viljeltiin alunperin tarkoituksena vähentää tiettyjä proteiinipitoisuuksia, jotka voivat aiheuttaa allergisia reaktioita pienellä ihmisryhmällä – eli jos olet allerginen omenoille, mutta haluaisit silti syödä niitä, tämä lajike voi olla harkitsemisen arvoinen.

- Pieni tai keskisuuri omena, jossa punajuovainen kuori keltaisella pohjalla

- Hedelmäliha on keltainen ja ennemminkin kiinteä kuin rapea.

- Tuoksuu ja maistuu melkein luumulta tai rypäleiltä, erityisesti siellä, missä kuori on punainen (siellä, missä omena on saanut syysaurinkoa)

Sesonki:

syyskuun loppu – tammikuun loppu

Prostensin kanssa:

Suolaisen ja terävän Prostens-juuston yhdistelmä hapahkoon Santana-omenaan on lyömätön. Rypälettä muistuttavan makunsa ansiosta Santana sopii upeasti lisäkkeeksi juustolautaselle.

 

Katso myös muut omenat: Amorosa ja Rubinola.