Viini ja olut

Punaviini

Voimakas tanniininen punaviini sopii hyvin kaikkien kovien juustojemme kanssa siksi, että proteiinit, suola ja rasva ovat täydellinen vastakohta tanniineille.

Prostens

Prostens-juusto sopii hyvin sekä punaviineille että kuiville/puolikuiville valkoviineille.

Vinkki

Yleinen vinkki viinejä koskien on ajatella laittavansa happo happoa vastaan, makea makeaa vastaan. Makea viini makeilla lisukkeilla kuten omenoilla, päärynöillä ja marmeladeilla. Kuiva hapokas viini esim. pähkinöillä, säilötyillä vihanneksilla ja hapokkailla juustoilla kuten Prostens.

Olut

Hyvä lagerolut, jossa on korkea mallaspitoisuus ja sopivasti kitkeryyttä sopii myös hyvin juustoihimme. Stallhagen-oluiden valikoimasta löydät varmasti sopivan! Yhdistä mielellään ahvenmaalaiseen mustaleipään.

Ahvenanmaalainen saaristomeijeri Ålandsmejeriet valmistaa juustoa, saaristolaisvoita ja luonnonjogurttia suomalaisille ja ruotsalaisille kuluttajille. Ålandsmejerietin tuotteiden valmistuksessa käytetään vain ahvenanmaalaista maitoa ja mahdollisimman vähän tai ei lainkaan lisäaineita. Meijerissä käsitellään noin 15 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Vuonna 1921 perustetun osuuskunnan omistaa 43 ahvenanmaalaista maidontuottajaa. Osuuskunta myy Ahvenanmaalla myös tuoremaitotuotteita ja jäätelöä sekä omistaa leipomo Ålandsbagarnin.

Ålands Centralandelslag, ÅCA, Drittel-Mattesgränd 7, AX 22 150 JOMALA, ÅLAND
Puh: +358 (0) 18-32 800, S-posti: info@aca.ax., ruotsinkieliset sivut: www.aca.ax